top of page

28 april 2022 - Allihoop laddar för nordisk expansion - Växer styrelsen och tar in nytt kapital

6d8a58_6a7252be5cfc455187be30020e5bac4a_mv2.webp

Co-livingskaparen Allihoop accelererar sin tillväxtresa. Bolaget förstärker sin styrelse med tre erfarna ledamöter, bland andra Klaus Hansen Vikström och Anna Ljungberg. Dessutom tar man in 9,7 MSEK i kapital från befintliga ägare som förberedelse inför en större kapitalrunda.

Allihoop har idag fyra aktiva colivingboenden i Stockholm med drygt 300 hyresgäster på över 10 000 kvadratmeter. Bolaget siktar på att expandera både i Stockholm och nationellt samt etablera sig på en ny nordisk marknad. Nu tar man in 9,7 MSEK i kapital genom PropTech Farm och andra befintliga investerare för att möjliggöra nyckel rekryteringar liksom investeringar i nya fastighetssamarbeten. Tillskottet är en del i förberedelsen inför en kommande kapitalanskaffning som även vänder sig till externa investerare.

- Efterfrågan på talangbostäder är stor, trots läget i omvärlden. Vi blev nyligen utsedda till en fyra startups i Stockholm med högst impact och ser fram emot att, tillsammans med staden, fortsatt bidra inom vårt område, säger Milad Barosen, VD på Allihoop.

Förutom nytt kapital växer Allihoop sin styrelse med tre nya ledamöter; Klaus Hansen Vikström, tidigare vice VD på Fabege, affärsängeln Anna Ljungberg och Karin Angwald Wallach, med en bakgrund som affärsstrateg på Deloitte. Sedan tidigare sitter Linus Björk, VD PropTech Farm, Milad Barosen och medgrundaren Johan Outinen i Allihoops styrelse. 
 
- Målet har varit att bygga en styrelse med olika kompetenser för att främja de bästa diskussionerna. Styrelsen får nu en bra sammansättning med tydligt kundfokus. Här finns sex personer med expertis inom fastighetsutveckling, ledarskap och internationellt bolagsbyggande.  Det var oerhört tacksamt att alla tackade ja så snabbt, säger Milad Barosen.

Klaus Vikström har lång erfarenhet inom både fastighets- och modebranschen. Som “kundens man” har han arbetat nära hyresgästen, både som chef på Stockholm Modecenter och vice VD på Fabege. 

– Det klickade tidigt med Klaus i samband med ett internationellt uppdrag för några år sedan och vi har haft bra dialoger sen dess. Klaus är klarsynt, rakt på sak, ser affären snabbt och den danska affärskulturen av “execution play” är något jag trivs väldigt bra med, säger Milad Barosen. 

- Allihoop har en smart affärsidé som drivs av ett väldigt dedikerat team. Det var därför jag valde dem. Deras plattform gör det möjligt för talanger och young professionals att hitta ett socialt hållbart boende vilket stärker konkurrenskraften hos svenskt näringsliv internationellt. Timingen är helt rätt och teamet har potential att bygga ett värdefullt bolag på kort tid, förklarar Klaus Hansen Vikström.

Anna Ljungbergh är styrelseledamot och affärsängel från Propel Capital och Stockholm Innovation & Growth (Sting). Hon har lång erfarenhet av digitalisering, innovation och tillväxtbolag. 

- Det finns ett enkelt skäl till att jag tror på Allihoop - jag känner igen mig i slutkunden. Som nyutexaminerad från Chalmers hade jag själv gärna valt coliving när jag flyttade till Stockholm. Dessutom har bolaget snabbt etablerat sig i Stockholm och bygger en pipeline med spännande projekt i Sverige och Norden, kommenterar Anna Ljungberg. 

Karin Angvald Wallach har sedan mitten av 2000-talet jobbat som affärsstrateg med fokus på globalisering på MD Deloitte i San Francisco och New York. 

- Allihoop är ett av de viktigaste bolagen för Stockholm och Sverige just nu. De bryr sig om människor, och säkerställer att talanger både har en bostad och kan bygga nya relationer. Det är oerhört värdeskapande för bolagen som de här talangerna arbetar för. Långsiktigt ser jag att Allihoop bidrar till det utbytet i en global skala, säger Karin Angwald Wallach. 
 
- Anna Ljungberg har byggt både bolag och stora team. Hon investerar i startups och coachar tillväxtbolag. Tillsammans med Karin Angvald Wallach, som har hjälpt Facebook, Ikea och Netflix att skapa mervärde för sina användare, kan vi utveckla både bolagskultur och användarupplevelse, sammanfattar Milad Barosen tillskotten.

For mer information kontakta:

Carolina Mistander, CMO Allihoop, +46 73 592 94 33, carolina@allihoop.se  

Milad Barosen, CEO Allihoop, +46 73 779 21 72, milad@allihoop.se

bottom of page